
MWBE Question 

 

Question – How do I fill out the MWBE forms, and what if I cannot meet the requirement?  

Answer – The MWBE participation goal for this Request for Proposal 24%. Non-Profit 

organizations are not able to be certified as a MWBE per City policy. If you are not able to 

be certified as a MWBE, in order to meet the 24% requirement, you must make a good faith 

effort to sub-contract a portion of the contract to meet the MWBE requirement. Exhibit II – 

Attachment “A” is the form to be used when listing the MWBE subcontractors as well as the 

amount they will be contracted to do.  If the contractor cannot meet the MWBE 

requirement they must list their good faith efforts, Exhibit II – Attachment “A” Continued, 

and justify why the requirement cannot be met. 

You may obtain more information regarding this matter by reviewing Chapter 15, Article V 

of the Houston Code or Ordinances regarding the MWBE Program at the following link: 

http://library.municode.com/index.aspx?clientId=10123  

You may find a certified firm by view the City of Houston MWSBE/PDBE and DBE Directory 

at the following link: 

https://houston.mwdbe.com/FrontEnd/VendorSearchPublic.asp?XID=3326&TN=houston 

http://library.municode.com/index.aspx?clientId=10123
https://houston.mwdbe.com/FrontEnd/VendorSearchPublic.asp?XID=3326&TN=houston

